Groningen op plek 3 van steden met meeste vertraging door files

nieuws

Groningen staat voor het eerst in de top 3 van steden waar automobilisten het meeste te maken hebben met files. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index over vorig jaar.

De stad waar automobilisten het vaakst te kampen hadden met vertraging is Haarlem. Het fileniveau bedraagt daar 28 procent. Dat betekent dat men op een rit van een half uur 8,5 minuut vertraging heeft. De Haag staat op de tweede plaats, gevolgd door Groningen.

Opvallend genoeg is Amsterdam buiten de top-10 van filesteden beland. De grootste stad van ons land staat op de twaalfde plek. Volgens TomTom komt dat omdat veel mensen thuiswerkten en veel toeristen wegbleven. Groningen kent juist veel meer files vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

Wereldwijd zijn alle Nederlandse steden overigens opvallend goed bereikbaar. De stad met het meeste oponthoud door files is Istanbul, gevolgd door Moskou en Kiev.

Deel dit artikel: