Energierekening studenten Sugar Homes met 200 euro verhoogd

nieuws

De verhuurder van de containerwoningen voor studenten op het voormalige Suikerunie-terrein wil de energierekening met 200 euro per maand verhogen. Dat meldt de Universiteitskrant.

De 250 studenten die in de kleine omgebouwde zeecontainers wonen kregen vrijdag een e-mail waarin staat dat hun energierekening 280 euro gaat kosten. De rekening was eerder 80 euro per maand. Door de verhoging stijgt de huurprijs, die inclusief is, naar 760 euro per maand.

Veel bewoners waar de Ukrant mee sprak zeggen dat ze die huur niet kunnen betalen. Daar komt bij dat als bewoners het contract opzeggen, zij het risico lopen hun borg van 700 euro kwijt te raken. Een groep boze studenten heeft juridisch advies ingewonnen en zal de prijsverhoging voorlopig niet betalen.

Volgens de Ukrant willen de eigenaars van de Sugar Homes bovendien dat de studenten 400 euro extra betalen – achterstallige rekeningen voor januari en februari. Maar de studenten hebben hun huur voor deze maanden gewoon betaald. In een e-mail aan de studenten lieten de eigenaars van de Sugar Homes (STHO CV) weten dat de energieleverancier de kosten had verhoogd van 12 cent naar 41 cent per kilowattuur, exclusief btw.