Cheques Provinciale Vrijwilligersprijs nu ook fysiek uitgereikt aan winnaars

nieuws
Foto: Provincie Groningen

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken ging donderdagmiddag langs bij vier van de vijf winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs. Ook de winnaars uit de gemeente Groningen, de ZomerJazzFietsTour en Stichting (on)Gestoord Groningen, kregen de door hen gewonnen cheques uitgereikt.

Begin december, tijdens de bekendmaking van de winnaars, kon Van Dekken de vrijwilligersorganisaties alleen digitaal feliciteren, omdat een fysieke bijeenkomst niet mogelijk was door de coronapandemie. Omdat de coronamaatregelen nu minder streng zijn, kon de prijsuitreiking wel fysiek plaatsvinden. Daarom kregen vier van de vijf winnaars donderdagmiddag een cheque uitgereikt, ter waarde van 3.000 euro.

Naast de twee stichtingen uit de Stad vielen ook camping Polemonium uit Opende, de Sociale Klussendienst Stip uit Delfzijl en de Boy Nijgh Voetbalschool in de prijzen. De overige finalisten, Bab Ad-daar Groningen, Dorpshuis Baaiemerstee Bierum, Stichting Veur Noppes Stadskanaal, Fietsmaatjes Eemsdelta en Stichting Stuif es in ontvingen als aanmoedigingsprijs een bedrag van 1.000 euro. en een gratis online webinar van CMO STAMM: Vinden & Binden van vrijwilligers.

Foto: Provincie Groningen