Celstraf en ‘jeugd-tbs’ geëist tegen 17-jarige Stadjer voor overvallen op tankstations

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een overval op het tankstation aan de Zonnelaan en een mislukte overval bij een tankstation aan de Paterswoldseweg moeten een 17-jarige jongeman uit Groningen een celstraf van 220 dagen en opname in een jeugdinstelling (jeugd-tbs) gaan kosten. Die eis legde de officier van justitie donderdagmiddag voor aan de rechter, tijdens een zitting tegen de tiener uit de Stad.

Volgens RTV Noord is de strafeis ook verbonden aan een mishandeling, die in juli vorig jaar plaatsvond op het schoolplein van praktijkschool Heijerdahl aan de Kluiverboom . Ook zou hij een straatroof hebben gepleegd op het Koerspad. Na de mislukte overval op het tankstation aan de Paterswoldseweg meldde de tiener zichzelf bij de politie.

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak tegen de tiener.