CDA zet in op ‘dienstbare en betrouwbare’ overheid tijdens raadsverkiezingen

nieuws
Jalt de Haan- Foto: CDA Groningen

Een drastische stap naar een nieuwe relatie tussen burger en overheid. Dat is de inzet van de gemeentelijke afdeling van het CDA, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De fractie lanceerde donderdagmiddag een pamflet over het beleid wat het CDA voor ogen heeft.

Volgens het CDA zijn de invoering van het betaald parkeren, het verdwijnen van de drafbaan in het Stadspark, de manier waarop bewoners van de Lageland Polder werden geconfronteerd met een hyperloop-testbaan, het woonvorm-project Skaeve Huse voor mensen met verslavingen of psychiatrische problemen bij Harkstede, de vestiging van de stadsnomaden aan de Aduarderdiepsterweg en de aanpak van de aangevaren Gerrit Krolbrug, onderwerpen waar het gemeentebestuur ernstig nalatig is geweest naar  bewoners.

Het CDA wil daarom een speciaal overheidsloket opzetten in de gemeente, waardoor de lokale overheid een gezicht krijgt. Dit loket moet elke dag, vierentwintig uur bereikbaar zijn. Ook wil de partij dat in brieven van de gemeente en semi-publieke instanties voortaan contactgegevens van de behandelend ambtenaar worden opgenomen. Ook pleit de fractie voor een sterkere Groningse ombudsman, een burgerbegroting en minder controledrang in de zorg.

“‘Het is tijd voor een overheid die aanspreekbaar is op fouten, een overheid waar de deur nooit dichtstaat, omdat er even iets belangrijkers te doen is”, aldus lijsttrekker Jalt de Haan. “We geven de overheid een gezicht en Groningers in de problemen de aandacht en ondersteuning die zij verdienen.”