Buurtbewoners maken pleintje aan R. Schumanstraat klaar voor groene metamorfose

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Omwonenden van de R. Schumanstraat in Hoornsemeer keken jarenlang uit op een versteend en ‘deprimerend’ pleintje. Daarom staken buren samen de handen uit de mouwen om het pleintje een make-over te geven.

“Als ik de deur uitstapte dan zag ik een donker, deprimerend plein. Daar wilde ik verandering in brengen”, vertelt buurtbewoonster Neira, de initiatiefneemster van de metamorfose van het plein. Nadat ze tijdens de eerste lockdown haar eigen tuin voorzag van meer groen, had ze ‘zin in een nieuw projectje. “Ik maakte wat foto’s van het plein en heb die op mijn computer bewerkt. Van bomen, tot een insectenhotel en plantenbakken: alles kwam in haar bewerkte foto’s naar voren. Met die foto’s ben ik naar de buren gegaan en ook zij waren enthousiast om het plein een upgrade te geven.”

Samen met buurbewoners en de gemeente werd ook de gemeente ingeschakeld. De buurt haalde samen een groot deel van de tegels op het pleintje weg, waardoor een aannemer namens de gemeente nieuwe bomen, planten, struiken en bloemen kan gaan planten. “Hierdoor wordt het een plein voor een door ons allemaal. We kunnen niet wachten tot het klaar is.”