Brandweer en Enexis hebben het druk met gaslekken

nieuws
Foto: Alf van Beem via Wikimedia Commons (CC 1.0)

De Groninger brandweer werd woensdagochtend op drie verschillende locaties opgeroepen vanwege een gaslekkage. Dat melden de website 112groningen en RTV Noord.

De brandweer kwam rond half elf in actie na een melding van een lekkage aan de Heymanslaan in de Korrewegwijk. Tijdens graafwerkzaamheden onder het trottoir werd met een schep een gasleiding geraakt. De brandweerlieden hebben de gasleiding provisorisch gedicht met papier en ducktape, zodat er geen gas meer kon ontsnappen uit de gasleiding. Netbeheerder Enexis heeft inmiddels monteurs ter plaatse gestuurd, aldus 112groningen.

Eerder die morgen werden vier woningen aan de Engelberterweg uit voorzorg ontruimd wegens een gaslek. Dat meldt RTV Noord. Het lek zou zich onder de wortels van een boom bevinden. Ook hier zijn monteurs van Enexis ingeschakeld.

Aan de Roskildeweg bij Retailpark Sontplein was woensdagochtend ook sprake van een gaslek. Dat lek ontstond toen een glasvezelbedrijf bij graafwerkzaamheden een gasleiding raakte. Volgens de brandweer is er geen gevaar geweest voor de omgeving.