Bekeuringen voor bestuurders van heel langzame en heel snelle scooters

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft zaterdag bekeuringen uitgeschreven bij verschillende scootercontroles. Dat meldt de politie op sociale media.

Als eerste werd de bestuurder van een snorfiets staande gehouden. Eenmaal op de rollentestbank bleek de snorfiets opvallend langzaam te rijden. Agenten voerden daarop een inspectie uit aan het voertuig en kwamen al snel een begrenzer tegen. De zaak is overgedragen aan de verkeersofficier die het boetebedrag moet gaan bepalen.

Niet veel later werd een scooter op de rollentestbank geplaatst die veel te snel reed. “Voor deze bestuurder hebben we een proces-verbaal uitgeschreven vanwege de maximale constructiesnelheid”, schrijft de politie.

Deel dit artikel: