Afvalkunstenaar Maria Koijck wint Vrouw in de Media Award voor Groningen

nieuws

Afval-kunstenaar Maria Koijck heeft de Vrouw in de Media Award 2021 voor de regio Groningen gewonnen. Zij heeft zich vorig jaar volgens 45 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd.

Volgens de stemmers is Maria Koijck een topkunstenaar met oog voor de toekomst en het milieu. Ze brengt het afvalprobleem onder de aandacht met haar kunst, koos daar een speciale persoonlijke vorm voor en zet zich onverminderd in tegen zinloos plastic. Ze inspireert en zet mensen aan het denken. “Een milieubewust visionair, een doener, een doorzetter, ze durft en in de media is ze volledig zichzelf”, aldus de stemmers.

Jellie Tiemersma, Inclusion/Accessibility voorvechter, eindigde met 19 procent op de tweede plaats. Historicus Sanne Meijer ontving 18 procent van de stemmen en werd derde. Allen komen uit Groningen. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn .