Aanmeldingen Fivelstadtocht loopt storm

nieuws
Foto: Fivelstadtocht

Zes dagen nadat mensen zich konden inschrijven de Fivelstadtocht is een groot deel van de startbewijzen al verkocht. De wandelroute loopt deels door de gemeente Groningen.

Voor de wandeltocht zijn achthonderd startbewijzen beschikbaar waarvan nu al ruim vijfhonderd verkocht zijn. “De achtste editie van de Fivelstadtocht heeft hiermee een bliksemstart als het gaat om het aantal aanmeldingen”, laat Rinse Froma van de organisatie weten. “Wij gaan ervanuit dat op korte termijn het maximaal aantal inschrijvingen zal worden behaald.” Froma is daarover niet verbaasd. “Door de coronacrisis heeft het wandelen een ontzettend grote vlucht genomen. Dat bij deze wandeltocht wandelaars ook nog eens de historische context van het Fivelingo-gebied kunnen ervaren zorgt mede voor een positieve impuls om aan de tocht deel te nemen.”

De Fivelstadtocht wordt op zaterdag 10 september gehouden tegelijkertijd met het Open Monumentenweekend. Vele historische gebouwen zullen langs de route te bezichtigen zijn. Start en finish zijn in Appingedam. De wandelroute loopt deels door de oude gemeente Ten Boer. Meer informatie is te vinden op deze website.