Zo kun jij zaterdag meedoen aan de fakkelmanifestatie

nieuws

Mensen die aanstaande zaterdag ‘Respect voor Groningen’ willen opeisen, kunnen op verschillende manieren meedoen aan de fakkelmanifestatie in de Groninger binnenstad. Meelopen is de voornaamste optie, maar ook online zijn er meerdere mogelijkheden.

Naar de Vismarkt

Mensen die mee willen lopen in de fakkeltocht, die om 20.00 uur begint, krijgen fakkels uitgereikt bij aankomst op de Vismarkt. De organisatie stelt dat als mensen zelf al een fakkel hebben, deze vooral mee te nemen.

Vanaf de Vismarkt loopt de stoet een route door de binnenstad. De organisatie drukt deelnemers op het hart voldoende afstand te houden, zowel voor de corona- als de brandveiligheid.  “Houd ruimte bij de fakkelposten en zorg dat je niet te lang op een plek blijft stilstaan zodra de optocht begint”, benadrukken de organisatoren (de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, oud-nachtburgemeester Chris Garrit en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman).

Aan het einde van de wandelroute worden de fakkels gedoofd en de bijeengekomen demonstranten worden vervolgens verzocht om zich direct te verspreiden. “Blijf niet lang napraten na het doven van de fakkel en volg altijd de instructies van de organisatoren op, aldus de organisatie.

Mensen met hoge nood kunnen tussen 19.00  en 22.00 uur gebruikmaken van toiletten op de Grote Markt.

Thuis meedoen met kaars of eigen fakkel

In totaal kunnen duizend mensen aanhaken bij de demonstratie via Zoom. De Zoomlink wordt zaterdag gedeeld via de website van de Groninger Bodem Beweging en social media. ‘Zoomers’ zullen samen met de andere online deelnemers te zien zijn op  grote schermen in de binnenstad.

Als de Zoomfeed vol is, roept de organisatie aan online deelnemers op na enige tijd weer plek vrij te maken voor iemand anders.

Livestreams

Mensen die de demonstratie willen blijven volgen, kunnen gebruik maken van livestreams van de protestactie. Die zijn te zien op de websites van onder meer RTV Noord en het Dagblad van het Noorden.

Deel dit artikel: