Winkelbranche vraagt nieuw kabinet om winkels weer te openen

nieuws

Winkelbranchevereniging INretail heeft een verzoek tot heropening van de winkels neergelegd bij het nieuwe kabinet dat maandag op het bordes staat.

Door de coronamaatregelen, en de strenge lockdown waar Nederland zich momenteel in bevindt, zijn niet-essentiële winkels sinds half december gesloten. Volgens INretail zijn er tal van aanwijzingen waaruit blijkt dat de handrem eraf kan. Zo springen steeds meer burgemeesters in de bres voor hun lokale ondernemers en wordt het kabinet bestookt met brieven waarin gevraagd wordt om heropening. Ondertussen steekt het INretail dat Nederlanders massaal de grens overgaan naar Duitsland en België, waar volop gewinkeld wordt.

Met inachtneming van voorzorgsmaatregelen zoals een maximum aantal bezoekers, afstand bewaren, het dragen van mondkapjes en hygiënemaatregelen, kunnen volgens INretail winkels gewoon weer open. De vereniging laat verder weten dat het niet zit te wachten op een beleid waarbij er van lockdown naar lockdown wordt gegaan, omdat het virus ook de komende tijd nog wel zal rondwaren. Door te gaan schuiven met maximum aantal bezoekers kan er ingesprongen worden op de situatie die op dat moment aan de orde is.

Deel dit artikel: