The Vices winnen prijs voor beste artiest op Popgala Noord, ook Tamar en KopjeK in de prijzen

nieuws
Foto: Ben Houdijk - This image was licensed to an event at which this artist played and is permitted to be used, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101269029

Op het Popgala Noord is de Groningse band The Vices uitgeroepen tot beste artiest. Op het Popgala Noord werden de prijzen voor de Noord-Nederlandse muziekindustrie uitgereikt.

The Vices hebben het afgelopen jaar landelijk furore gemaakt door optredens op de nationale televisie. Met het uitbrengen van hun debuutalbum ‘Looking For Faces’ werden ze door radiozender NPO 3FM uitgeroepen tot 3FM talent en scoorden ze een megahit met de single ‘Strange Again’. “The Vices hebben in korte tijd een bijzondere prestatie neergezet. Met succesvolle shows, hun eigen festival en als 3FM talent. Een uniek geluid dat niet alleen in Nederland, maar ook internationaal goed werkt. Goeie band, goeie sound, goeie looks!”, staat te lezen in het juryrapport.

KopjeK en Tamar
Op het Popgala Noord werd ook de Omdenk Award uitgereikt. Deze prijs voor het beste initiatief ten tijde van de coronacrisis ging naar KopjeK. KopjeK richt zich op het geven van unieke house en techno events op verrassende locaties door heel Groningen. De jury prijst KopjeK om hun wendbaarheid en optimisme gedurende de crisis. Tamar werd verkozen tot beste artiest. De jury over Tamar: “T A M A R heeft mooie eigen liedjes en kan goed zingen, haar live performance laat zeer duidelijk zien wie ze is en wat haar sound is. Het plaatje klopt”.

De in oktober vorig jaar gestopte programmeur Peter Weening ontving de Lifetime Achievement Award. De jury omschrijft Weening als hét gezicht en hét geweten van de alternatieve popcultuur in Noord-Nederland. De publieksprijs Collega van het Jaar werd met 45,2 procent van de stemmen gewonnen door Lisan van der Deijl van The Bake Shop.