Onderzoekers RUG: ‘Nederland haalt 25 medailles op Olympische spelen; tien keer goud’

nieuws
Foto: Vincent Baas via WikiMedia Commons (CC 3.0)

Vijfentwintig medailles, waarvan tien keer goud. Als RUG-onderzoekers Elmer Sterken en Fabian ten Kate hun onderzoek goed hebben gedaan, wordt dat de oogst voor Nederland bij de Olympische Winterspelen in Peking. De twee onderzoekers deelden hun voorspelling dinsdagochtend in economenvakblad ESB.

Sterken en Ten Kate baseren hun voorspelling voornamelijk op de medailles die de Nederlandse olympiërs binnenhaalden op recente wereldkampioenschappen. Maar ook het thuisvoordeel voor Chinese sporters is meegenomen bij de voorspelling.

Volgens de twee macro-economen wordt Noorwegen  met veertien gouden medailles koploper in de medaillespiegel, gevolgd door Duitsland en Canada en Nederland.