Ministerie: ‘Fout in CoronaCheck-app verholpen’

nieuws
Foto via Pixabay

In de CoronaCheck-app is een fout verholpen. Door een fout konden sommige app-gebruikers vrijdag ten onrechte geen QR-code krijgen.

Het probleem kwam voor bij twee groepen mensen. Mensen die een Janssen-vaccin hebben gehad en nu met een booster zijn geprikt, en mensen die een besmetting met het coronavirus hebben doorgemaakt, één vaccinatie kregen en nu een booster hebben gehad. Door een fout was het voor deze mensen niet mogelijk om een QR-code te krijgen.

De CoronaCheck-app zag de boosterprik namelijk bij hen niet als booster maar als een tweede vaccinatie. Omdat er voor een tweede vaccinatie een wachttijd van twee weken geldt, zag de app de gebruiker nog niet als volledig gevaccineerd. Inmiddels is het probleem verholpen. Mensen bij wie het vrijdag niet lukte om een QR-code aan te maken, kunnen nu deze code alsnog aanmaken.