Komende weken mogelijk lichte verkeershinder door kap- en snoeiwerk langs ringwegen

nieuws

De provincie Groningen gaat deze week bomen kappen en snoeien langs de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. Hoewel het grootste gedeelte van de wegen tijdens de werkzaamheden openblijft, sluit de provincie enige verkeershinder niet uit.

Vanaf deze maandag begint de provincie met de kap van dode en slechte bomen en bosjes langs de drie ringwegen. Ook worden struiken uitgedund en nieuwe bomen aangeplant. Voornamelijk bij de afrit van de oostelijke ringweg richting de Eemshavenweg (bij de Hornbach) staan veel dode essen. Deze bomen worden gekapt en op dezelfde plek vervangen door nieuwe exemplaren.

Overlast

De doorgaande wegen (N46 en N370) blijven tijdens de werkzaamheden begaanbaar, maar zijn de afritten mogelijk wel voor korte tijd gestremd. Ook geldt er een lagere maximumsnelheid in de buurt van de werkzaamheden.