Jorden van Foreest wint van Praggnanandhaa in 3e ronde

sport
@Jurriaan Hoefsmit/Lennart Ootes

De Groninger schaker Jorden van Foreest heeft gewonnen van Rameshbabu Praggnanandhaa in de 3e ronde van de Masters van Tata Steel Chess.

Van Foreest koos met de witte stukken in een Siciliaanse opening voor een rustige opzet tegen het grote 16-jarige talent uit India. De Groninger stond beter na de opening en profiteerde van een foute pionzet van Praggnanandhaa op zet 25, waarna hij de overwinning na 56 zetten veilig kon stellen. Jorden heeft nu 2 punten uit 3 partijen.

Aan kop staat Vidit uit India met 2,5 uit 3 gevolgd door Duda, Carlsen, Esipenko, Rapport en Van Foreest met elk twee punten. Dinsdag speelt Jorden van Foreest met zwart tegen de wereldkampioen Magnus Carlsen.

In de Challengers, de groep onder de Masters, ging het minder goed met Lucas van Foreest. Hij verloor na een paar slechte zetten met de dame met zwart van Jumbayev uit Kazachstan. De jongere broer van Jorden heeft nu 1 punt uit 3 partijen.