Jorden van Foreest verliest van Karjakin in 6e ronde

sport
@Jurriaan Hoefsmit/Lennart Ootes-Tata Steel Chess 2022

Jorden van Foreest heeft verloren van de Rus Sergey Karjakin in de 6e ronde van de Masters van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee.

Van Foreest kwam minder uit de Italiaanse opening met de zwarte stukken en dat werd erger toen hij de dames liet ruilen. Daarna werd de Groninger langzaam van het bord geschoven.

Jorden staat daardoor met 2,5 uit 6 op een gedeelde negende plaats van de veertien deelnemers.  Wereldkampioen Magnus Carlsen won zijn partij van Rapport en staat nu mede bovenaan met Vidit en Mamedyarov met 4 uit 6.

Lucas van Foreest won in de Challengers, de groep onder de Masters, zijn eerste partij. Met de witte stukken versloeg hij de Russin Shuvalova. De jongere broer van Jorden heeft nu 3 punten uit 6 partijen, waarmee hij in de middenmoot staat. De koploper Erigaisi won weer en de Indiër staat ver voor op de concurrentie met 5,6 uit 6.

Er volgen in Wijk aan Zee nog 7 rondes.