Groninger cultuursector deelt bloemen uit om horeca (én zichzelf) hart onder de riem te steken

nieuws

Een felicitatie voor iedereen die de deuren weer mag openen, maar ook een hart onder de riem voor ondernemers die nu nog gesloten blijven. Daarvoor zijn de bloemen bedoeld die medewerkers uit de Groninger cultuursector woensdagmiddag uitdelen aan winkeliers, horeca en cultuurinstellingen in de binnenstad.

Met de bloemenactie hopen de deelnemende instellingen en artiesten een positief geluid van hoop, steun en solidariteit te laten horen. Tegelijkertijd is de actie bedoeld om te laten zien dat de instellingen graag weel open willen gaan. De Groningse sector stelt dat heropening veilig plaats kan vinden. Mocht het kabinet volgende week anders besluiten, hopen de instellingen en artiesten op een duidelijk perspectief.

Diverse noordelijke culturele instellingen openen  woensdag ook tijdelijk hun deuren voor het publiek. De Groninger instellingen roepen bezoekers dan ook op om deze programma’s zoveel mogelijk te bezoeken.

Aan de actie doen onder meer Club Guy & Roni, Bert Visscher, De Steeg, De Wijk De Wereld, EM2, ESNS, Forum, Groninger Museum, Het Houten Huis, Marcel Hensema, MartiniPlaza, NNO, NNT, Rosa da Silva, Simplon, SPOT Groningen, USVA, Vera en Vrijdag mee.