GroenLinks: ‘Internationals in Groningen, ga stemmen!’

nieuws
Foto: PXHere.com (CC 0.0)

Niet alle Groningers uit het buitenland zijn op de hoogte van hun stemrecht in de gemeenteraad. En dat is jammer, zegt GroenLinks Groningen -fractievoorzitter en lijsttrekker Mirjam Wijnja. Met de ‘Can you vote’-campagne wil de partij nu meer internationals informeren over en betrekken bij de gemeentepolitiek.

Stemrecht is vaak nog onbekend bij internationale inwoners van de gemeente, aldus GroenLinks-campagneleider Elte Hillekens. “Tijdens eerdere campagnes heb ik veel gesprekken gevoerd met mensen die recent naar Groningen zijn verhuisd. Vaak wisten zij niet dat ze mochten stemmen, terwijl ze wel ideeën hebben over hoe de gemeente er uit moet zien.”

Iedereen die een EU-paspoort heeft, of vijf jaar achtereen legaal en ononderbroken in Nederland woont, heeft stemrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hillekens: “Als je net vanuit het buitenland naar Groningen bent verhuisd, zorg dan dat je voor 31 januari ingeschreven staat en houd je mailbox in de gaten voor je stempas.”

Iedereen die voor 31 januari geregistreerd staat als inwoner van de Stad, kan stemmen voor de raadsverkiezingen van 16 maart.

Deel dit artikel: