Gerechtsgebouw aan Guyotplein gaat in de steigers

nieuws

Het gerechtsgebouw aan het Guyotplein krijgt een opknapbeurt. De zittingen in het gebouw gaan gedurende de verbouw gewoon door.

De entree wordt helemaal vernieuwd, zodat het bezoek dat naar binnen en buiten gaat van elkaar gescheiden wordt. Hierdoor worden wachtrijen voorkomen. De werkzaamheden aan de entree worden in het weekend verricht, zodat bezoekers er geen last van hebben.

Aan de buitenkant wordt de gevel gereinigd en de zonwering vervangen. Aan de binnenkant worden onder andere de liften gerenoveerd, de kantoren aangepakt, delen van de vloerdekking vervangen en diverse muren geverfd. De verhoorkamers krijgen nieuw meubilair.

Als de werkzaamheden aan het gebouw zijn afgerond, wordt de binnentuin opnieuw ingericht. Onderdeel van de herinrichting is het planten van een nieuwe beuk. Een honderd jaar oude zieke beuk moest twee jaar geleden gekapt worden.

De werkzaamheden starten binnenkort en duren bijna het hele jaar.

 

Deel dit artikel: