Di-rect wint Popprijs 2021

nieuws
Di-rect tijdens een optreden bij Poppodium Apollo 2012. Foto: Door Richard Broekhuijzen - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24924350

Di-rect heeft zaterdagavond de Popprijs 2021 gewonnen. De Popprijs werd uitgereikt op Eurosonic Noorderslag.

De band werd in 1999 opgericht en bestaat de laatste jaren uit drummer Jamie Westland, gitarist Frans van Zoest, basgitarist Bas van Wageningen, gitarist Paul Jan Bakker en zanger Marcel Veenendaal. De afgelopen decennia heeft de band uit Den Haag meerdere grote hits gescoord. In 2020 scoorden ze een grote hit met ‘Soldier On’.

De Popprijs wordt sinds 1986 uitgereikt aan de persoon of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt omdat de organisatie het ongepast vond omdat de muzieksector zo hard geraakt werd door de coronapandemie. In 2020 ging de prijs naar Floor Jansen. Eerder werd de prijs gewonnen door Kensington, Martin Garrix en The Common Linnets. De uitreiking vond zaterdag plaats op een aangepast festival. Vanwege de coronamaatregelen was er geen publiek welkom.