Deze vijf vrouwen maken kans op de Vrouw in de Media Award voor Groningen

nieuws
Foto: Rijksuniversiteit Groningen

Monica Helbig, Maria Koijck, Sanne Meijer, Esther Metting en Jellie Tiemersma zijn de vijf vrouwen die kans maken op de regionale Vrouw in de Media Award voor 2021.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Vanaf 3 januari tot 28 januari is de stembus geopend. Begin februari worden de winnaressen bekend gemaakt. Een overzicht van de Groningse genomineerden is hieronder te vinden:

 • Monica Helbig
  Financieel expert, laat als financieel expert haar licht schijnen op financiële onderwerpen.
 • Maria Koijck
  Afval kunstenaar, maakte een video over haar eigen operatieafval van haar borstreconstructie na borstkanker, de video ging viral en deed veel stof opwaaien in de gezondheidszorg.
 • Sanne Meijer
  Historicus, verbindt actualiteit en cultuurhistorie.
 • Esther Metting
  Universitair docent Data Science Center in Health (DASH) en RUG / UMCG, heeft onderzoek gedaan naar CoronaMelder/CoronaCheck voor VWS en naar de sneltestraten voor onderwijs in Groningen. Ze was in de media als epidemioloog en gedragswetenschapper te zien en te horen bij Corona gerelateerde onderwerpen. 
 • Jellie Tiemersma
  Inclusion/Accessibility advocate, zet zich in voor diversiteit en gelijke kansen voor iedereen in de samenleving, won Els Borst Netwerk Inspiratieprijs 2021.