D66 wil haast maken met aanleg van snel internet in provincie

nieuws
Foto: Mario Alberto Magallanes Trejo from FreeImages

De fractie van D66 in de Provinciale Staten wil dat er haast wordt gemaakt met de aanleg van snel internet in de provincie. De partij reageert hiermee op berichten over de nodige vertraging.

In totaal moet er ongeveer vijftienduizend huizen in de buitengebied van een snelle en stabiele internetverbinding worden voorzien, maar het uitrollen gaat gepaard met vertraging. D66 wil dat er haast wordt gemaakt omdat een goede verbinding onmisbaar is voor alle inwoners. “Zeker in een tijd waarin veel mensen thuis leren en werken, overleggen digitaal plaatsvinden en zorg op afstand steeds meer de norm wordt, moet het netwerk op orde zijn”, vertelt Statenlid Paula Benjamins-van Oudheusden. “Wij willen daarom weten hoe de planning van de aansluitingen er op dit moment uitziet en wanneer alle Groningers op een snelle en stabiele verbinding kunnen rekenen.”

De fractie vindt dat waar mogelijk aanvullende maatregelen genomen moeten worden om de aanleg te versnellen. Ondertussen is ook gebleken dat er zo’n duizend adressen niet voorzien kunnen worden van snel internet. “D66 vindt dat het niet zo mag zijn dat een grote groep huishoudens buiten de boot valt. Daarom roepen we op extra actie te ondernemen om ook deze adressen van een goede aansluiting te voorzien.” De partij roept op om samen te werken met buurprovincies.

Deel dit artikel: