Culturele sector opent hun deuren: “het is anders net een taart zonder kers”

Diverse culturele instellingen openden vandaag hun deuren voor het publiek. Ze hopen zo te laten zien dat niet alleen de winkels maar de gehele cultuur sector weer gewoon open kan.

Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum opende vandaag hun deuren en hebben ‘lunchoptredens’ met jonge upcoming artiesten georganiseerd. “Zo kunnen bezoekers hun broodje eten terwijl ze luisteren naar een optreden”, aldus Karlijn Donders van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Met de ‘actie bloem’ heeft de Groningse culturele sector in de binnenstad bloemen uitgedeeld aan winkeliers, horeca en culturele instellingen. De actie is bedoeld als felicitatie voor iedereen die zijn deuren weer mag openen én als hart onder de riem.

Het is belangrijk dat de culturele sector weer snel opent. “Zeker culturele instellingen. Ik merk dat het anders een beetje flauw wordt, het is zo net een taart zonder kers. Cultuur zorgt voor reuring en plezier maar ook dat je weer dingen ziet waardoor je als het ware oplaadt”, aldus artieste Alina Kiers.