Afvalbrengstation Duinkerkenstraat korte tijd ontruimd na vrees over mogelijk waterstoflek

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

Medewerkers van de gemeente Groningen en de brandweer hebben het afvalbrengstation aan de Duinkerkenstraat donderdagmiddag tijdelijk ontruimd. Damp of rook uit een ventilatiesysteem zorgde voor zorgen over een mogelijk waterstoflek.

Het ventilatiesysteem stond in de buurt van een waterstofinstallatie. Maar de toegesnelde brandweer constateerde al snel dat er geen waterstof lekte. Een oververhitte pomp zorgde voor de rookontwikkeling.

Nadat deze pomp werd uitgezet, verdween ook de rook uit het ventilatiesysteem. Daarop vertrok de brandweer terug naar de kazerne en konden de medewerkers van het afvalstation terug naar hun werkplek. Een monteur kwam ter plaatse om de situatie te controleren en het euvel in de pomp te herstellen.

Deel dit artikel: