Studentenorganisaties Stad starten opnieuw meldpunt rond mentaal welzijn studenten

nieuws
Foto via Groninger Studentenbond

De Groninger Studentenbond, Lijst Calimero, SOG, Lijst STERK en HSV zijn maandag een nieuw meldpunt begonnen, waarin studenten kunnen aangeven hoe ze zich voelen tijdens de tweede ‘harde’ lockdown-periode. 

Volgens de samenwerkende studentenorganisaties uit Groningen is het belangrijk dat de RUG en Hanze weten wat hun studenten voor de kiezen krijgen en hoe zij hun studenten kunnen helpen. “Door de verlengde coronamaatregelen wordt het ons studenten net als vorig jaar niet makkelijk gemaakt, ondanks de nieuwe vormen van onderwijs”, aldus de studentenorganisaties. De studentenclubs gaan de resultaten bundelen in een anoniem rapport, om dit vervolgens aan te bieden aan de onderwijsinstellingen.

Het meldpunt volgt op eerder onderzoek van het RIVM, Trimbos-intstituut en GGD GHOR, waaruit naar voren kwam dat 76 procent van de studenten een hoge prestatiedruk ervaart. Daarnaast zegt 26% van de studenten de afgelopen anderhalf jaar gedacht te hebben aan zelfmoord.

De enquête die bij het meldpunt hoort, is hier te vinden. Invullen kost ongeveer vijf minuten.