Schaduw voor speel- en sportveld in De Hunze

nieuws
Foto: Henk Tammens (voor de gemeente Groningen)

Vijftien bomen moeten de komende zomers gaan zorgen voor schaduw en verkoeling op sport- en speelveld de Hunzebrink in De Hunze. De gemeente plantte de bomen donderdagochtend.

De aanplant van de bomen gebeurde op verzoek van bewoners. Kinderen en ouders zouden het speelveld in de zomer nu te vaak links laten liggen, vanwege de hoge temperaturen. “Schaduw, daar ontbreekt het nu aan”, vertelt Stadsdeelbeheerder Ronald Rooijakkers.

Wethouder Glimina Chakor is blij met de aanplant van de nieuwe bomen. “Dat het initiatief vanuit de wijk komt, maakt het extra speciaal”, aldus de wethouder. “ ‘Groen mag nooit ver weg zijn, het nodigt jong en oud om er op uit te gaan en te bewegen en te sporten. Daar wordt iedereen beter van.”