Opnieuw streep door fysiek ESNS: muziekfestival wordt weer online gehouden

nieuws
Foto via ESNS

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus ziet de organisatie van Eurosonic Noorderslag zich genoodzaakt om, voor het tweede jaar op rij, een online-editie van het muziekfestival te organiseren. De organisatie maakte donderdagmiddag bekend dat het opnieuw een streep zet door het fysieke festival.

Volgens de organisatie van ESNS laten de huidige maatregelen rondom Covid-19 laten het niet toe om alle geboekte Europese acts en muziekprofessionals naar Nederland te halen en samen te brengen. De steeds wisselende beperkingen en de onzekerheden rondom inreizen naar Nederland maken het voor ESNS onmogelijk om een fysiek festival te organiseren.

Met het online-alternatief wil de organisatie voortbouwen op ESNS 2021, die om dezelfde redenen ook online werd gehouden. De geslaagde en goed ontvangen digitale editie van begin dit jaar is het ijkpunt voor ESNS voor het komende festival, zo stelt directeur Dago Houben: “Het is essentieel dat ons evenement online doorgaat. We hebben eerder dit jaar gezien dat het bereik van een digitale editie enorm kan zijn en dat we op die manier het verschil kunnen maken voor de carrière van een artiest. We zijn dan ook blij dat we alle artiesten die geboekt zijn voor ESNS ook dit jaar weer met behulp van onze media partners kunnen presenteren op het best mogelijke platform dat nu denkbaar is.”

Deel dit artikel: