Nieuwe ‘buurtbroedplaats’ voor Binnenstad-Oost aan Nieuwe Sint Jansstraat

Als het aan de gemeente Groningen, de Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost en CareX ligt, wordt Nieuwe Sint Jansstraat 35 de plek waar buurtbewoners, buurt-organisaties en creatieve ondernemers een thuishaven kunnen vinden. Vrijdagochtend zetten de partijen hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst die dat mogelijk moet maken.

Met de handtekening verhuurt de gemeente Groningen het pand voor de komende tien jaar aan Carex. De antikraakorganisatie gaat er een buurtbroedplaats te beginnen met drie functies: Een ontmoetingsplek, een plek waar informatie en advies ingewonnen kan worden en waar oplossingen worden bedacht op het gebied van financiering, noaberschap en mantelzorg.

De samenwerking is volgens wethouder Roeland van der Schaaf een mooi voorbeeld van gebiedsgericht werken, waarbij initiatieven vanuit de wijk door de gemeente worden gefaciliteerd. Van Der Schaaf hoopt dan ook dat het pand aan de Nieuwe Sint Jansstraat een laagdrempelig en inspirerend middelpunt wordt voor de buurt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Deel dit artikel: