Minder stress voor kinderen op SEH Martini Ziekenhuis door gulle donateurs

nieuws
Foto: Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis

De Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis is blij met alle sponsoren en fondsen die hebben geholpen om een Qwiek aan te schaffen voor de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis. Deze  speciale projector moet gaan helpen om een bezoek aan het ziekenhuis voor jonge patiëntjes minder stressvol te maken.

Inmiddels heeft de eerste jonge patiënt baat gehad bij het apparaat. Door goede ervaringen op de Spoedeisende Hulp willen meer afdelingen een Qwiek aanschaffen. Dankzij een inzamelingsactie van Maripaan Teaming staat er nu een tweede Qwiek in bestelling voor de verpleegafdeling voor kinderen in het ziekenhuis.

“Als je kind wordt afgeleid door beelden terwijl hij wordt behandeld op de Spoedeisende Hulp (SEH)”, vertelt Richtje Peper, Unithoofd Zorg op de SEH aan de SVMZ. “Daardoor ervaart het kind niet alleen minder pijn, maar is de behandeling ook minder traumatisch. De Qwiek biedt daarmee een alternatief voor medicatie tijdens stressvolle momenten, wat een gunstig effect heeft op het herstel.”