Lange stoet verlichte trekkers trekt toeterend over noordelijke ringweg

nieuws
Foto: Andor Heij

Een lange stoet met tientallen verlichte trekkers trok dinsdagmiddag door de provincie en deed ook kort de gemeente Groningen aan, toen de route de boeren over de noordelijke ringweg voerde.

Kort voor half zes kwam de stoet aan bij de noordelijke ringweg bij Slaperstil, waarna de trekkers (onder politiebegeleiding) twintig minuten later de gemeente Groningen weer verlieten bij Zuidwolde. De boeren begonnen hun tocht bij Aduard en trekken de rest van de dinsdagavond via Bedum naar Roodeschool, om vervolgens weer af te zakken naar Winsum.

De boeren wilden eigenlijk ook door de rest van de Stad en een deel van Haren gaan rijden, maar de gemeente en de politie gingen daar niet mee akkoord. Daarom kozen de boeren voor een kleiner bezoek aan de Stad.

Met de tocht willen de boeren ‘licht brengen’ in de donkerste dagen van het jaar.  De boeren, verenigd in het Boeren Samenwerkingsverband Noord-Nederland, doen tijdens hun tocht verschillende verzorgingshuizen aan en geven daar met hun zwaailampen een groet.