Kappers demonstreren voor meer coronasteun

Door het hele land protesteren kappers tegen de lockdownregels waardoor vele ondernemers moeten sluiten. Ze hopen op meer coronasteun door hun deuren te openen, etalagepoppen in stoelen te zetten, en posters op te hangen. Daarnaast hopen ze dat ze wat eerder open mogen gaan. 

Kapsalon Diana heeft als actie haar deuren voor klanten open staan. “Er zijn al meerdere klanten geweest voor een kopje koffie of om een praatje te maken. Ook heb ik veel steun ontvangen via social media”, aldus Diana.

Toch zijn er ook vele kappers die niet meedoen met de actie. Kapsalon Kapsoones heeft twijfels of een etalagepoppen op stoelen zetten gaat helpen. “Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld ook al de lichten aangedaan. Het heeft vast nut, maar ik gebruik mijn tijd liever om de balans op te maken of producten te verkopen”, aldus Rense Alserda.