Jaarwisseling verloopt vrij rustig; wel kleine incidenten in Lewenborg (update)

nieuws
Foto: Patrick Wind, 112groningen

De gemeente Groningen beleefde een rustige oudejaarsavond. De politie meldde even na middernacht dat de hulpverleningsdiensten in Lewenborg werden bekogeld met vuurwerk. Dat bericht werd later teruggetrokken.

De Mobiele Eenheid werd kort na de jaarwisseling ingezet aan de Meerpaal in de wijk Lewenborg om de brandweer te ondersteunen bij bluswerkzaamheden. Er werd wel met vuurwerk gegooid, maar de politie ontkende later dat dit in de richting van de hulpverleners was gebeurd.

Politie en brandweer kwamen verder opvallend weinig in actie. Wel werd op de rotonde bij de Zuiderweg en Johan van Zwedenlaan in Hoogkerk een scooter in brand gestoken. Op de kruising Siriusstraat – Capellastraat in de wijk Paddepoel stond een oude piano in brand. Elders waren er kleine vreugdevuren op straat.

Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Deel dit artikel: