Het Noorderplantsoen is een nieuwe Sprookjesboom rijker

Het was vanochtend een drukte van jewelste in het Noorderplantsoen, er werd namelijk een boom geplant. De boomsoort: een Paulownia.

De Paulownia werd geplant ter vervanging van een zieke kastanjeboom die in maart werd gekapt. Deze kastanjeboom werd door buurtgenoten liefkozend de Sprookjesboom genoemd. Volgens Henk Jan Hofman, van de gemeente Groningen, krijgt de nieuwe boom ook deze status: ‘Uiteraard! Dit wordt ook een hele mooie boom. Hij krijgt dik hout en een prachtige bloei. Er is nu een prominente boom op een mooie plek.’

De geplante Paulownia is al een paar jaar oud en daarom al best groot. ‘De boom is nu ongeveer tien meter lang en hij kan tussen de vijftien en twintig meter worden. Dan moet je trouwens nog wel tien à twintig jaar wachten. We planten eigenlijk voor de volgende generaties.’ vertelt Hofman.

De Paulownia komt oorspronkelijk uit China maar deze boom is gekweekt in Noord-Brabant. De boom is in een grote vrachtauto vervoerd naar Groningen.

Deel dit artikel: