Haagse bronnen: ‘Langere kerstvakantie voor basisscholen ligt toch weer op tafel’

nieuws

Het demissionaire kabinet neemt een vroegere sluiting van de basisscholen voor de kerstvakantie alsnog in overweging. Dat hebben bronnen rond de regering maandagmiddag laten weten aan de NOS. De snelle opmars van de omirkron-variant van het coronavirus zou daar de aanleiding voor zijn.

Volgens de bronnen rond de regering wil het demissionaire kabinet de maatregel nu opnieuw bezien, omdat daarmee minder kinderen besmet de kerstvakantie ingaan en deze dan doorgeven aan familie.

De regering was lang tegen de maatregel, omdat leerachterstanden die nu al zijn opgelopen alleen maar toenemen door de scholen eerder dicht te doen. Dit ondanks het advies wat het OMT eerder al uitbracht om de scholen toch eerder te sluiten. Het hoge aantal besmettingen en omikron zorgden er echter voor dat het demissionaire kabinet het OMT nu om een nieuw advies heeft gevraagd.

Het besluit over de maatregel volgt morgen. Dan geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge ook een persconferentie over de coronasituatie.

Deel dit artikel: