Geen belasting op Groningse terrassen tot 1 april

nieuws
Foto: Marketing Groningen

Horecaondernemers uit de gemeente Groningen hoeven tot 1 april van dit jaar geen precariobelasting te betalen. Dat maakte wethouder Benjamins woensdagmiddag bekend, voorafgaand aan het Politieke Vragenuur.

Benjamins neemt de maatregel, vanwege de gevolgen die de huidige coronamaatregelen hebben voor de horecaondernemers. De horecaondernemers met een terras krijgen een korting van honderd procent op deze vorm van belasting, waarbij ze normaal gezien betalen voor het gebruik van openbaar terrein.

“De verlening van de avondlockdown brengt voor veel horecaondernemers nog meer en langer onzekerheid met zich mee”, stelt Benjamins. “We realiseren ons dat dit wellicht louter een druppel op een gloeiende plaats is, maar alle beetjes helpen. Er rest mij verder niets dan alle ondernemers, vanaf deze plek, sterkte te wensen in de komende periode.”