FC Groningen en Danny Buijs na dit seizoen uit elkaar

FC Groningen krijgt het volgende voetbalseizoen een nieuwe hoofdtrainer. De directie van de club heeft in een gesprek met Danny Buijs aangegeven diens aflopende contract na dit seizoen niet te verlengen.

De 39-jarige Buijs is bezig aan zijn vierde jaar bij FC Groningen. Ook de aflopende overeenkomst met eerste assistent-trainer Adrie Poldervaart wordt niet verlengd. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt: “Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan. Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken.”

Danny Buijs: “Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt. Maar vooral de binding tussen club, team en supporters is in die jaren in mijn ogen op een ongelooflijk positieve manier gegroeid. Na dit seizoen ga ik een nieuw avontuur aan.” FC Groningen gaat nu aan de slag met de samenstelling van een nieuwe technische staf voor het seizoen 2022/2023.