Extra toezicht en meer licht op parkeerplaats Papiermolen na meldingen van drugsoverlast

nieuws

De politie en gemeentelijke handhavers gaan de komende periode extra toezicht houden op de parkeerplaats van zwembad De Papiermolen in Groningen. Dat deelde wethouder Glimina Chakor woensdagmiddag mee aan de gemeenteraad.

Zowel de gemeente als de raadsfractie van de ChristenUnie kregen de afgelopen weken meldingen van buurtbewoners over een sociaal onveilige situatie op het parkeerterrein, die werd verergerd door het ontbreken van adequate verlichting op het parkeerterrein. Volgens Chakor werd er onder meer melding gemaakt van drugsoverlast op de parkeerplaats. Daarom gaat de gemeente vanaf nu zorgen voor extra toezicht op de parkeerplaats.

De ChristenUnie vroeg de wethouder om de verlichting op het terrein, die gebrekkig lijkt te zijn sinds het afsluiten van de papiermolentunnel, na te kijken. Volgens Chakor is geconstateerd dat twee lichtmasten op het terrein defect zijn. Als de gemeente hier zelf niks aan kan doen, zal Chakor aan Aanpak Ring-Zuid vragen om de te zorgen voor extra verlichting op het terrein.