De Stadswandeling: ‘We hadden bijna geen V&D in de stad gehad!’

Tijdens de coronacrisis lopen Groningers wat af. In de 40ste aflevering van de Stadswandeling, bezoeken Beno Hofman en Mirre van de Klok de Oude Ebbingestraat. 

De Oude Ebbingestraat is één van de oudste straten van Groningen. De straat loopt vanaf de Grote Markt tot de Diepenring, vanaf de overkant van de diepenring heet de straat de ‘Nieuwe Ebbingestraat’. Het zuidelijke gedeelte van de straat is tijdens de Tweede Wereldoorlog flink verwoest.

Beno en Mirre staan stil bij de Bevrijding van Groningen maar vertellen ook het tragische verhaal van de boekhandelaar Godert Walter. Hij werd tijdens de Tweede Wereldoorlog op een gruwelijke wijze vermoord.

In deze aflevering wordt ook nog de interne concurrentiestrijd van de familie Vroom verteld. Samen met Dreesmann werd dit de V&D, een warenhuis dat menig Groninger nog elke dag mist.

De volgende aflevering van de Stadswandeling zal midden januari verschijnen. Het team neemt een korte winterstop en wenst iedereen alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.