Clubs uit Groningen halen ruim 135.000 euro op met Grote Clubactie

nieuws
Foto: Grote Clubactie

De 59 verenigingen uit de gemeente Groningen die dit jaar hebben meegedaan aan de Grote Clubactie haalden in totaal 135.888 euro op voor hun club. Dat maakte de organisatie van de fondsenwervende actie voor het verenigingsleven donderdagavond bekend.

Een aantal clubs en verenigingen uit de gemeente wist grote bedragen binnen te slepen met de actie. Zo haalde Turnstad Groningen bijna 20.000 euro binnen en ook GHBS haalde, met ruim 14.000 euro aan fondsen, een groot geldbedrag binnen voor de club.

Landelijk zetten ruim 350.000 verkopers zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. 5.267 Nederlandse verenigingen deden mee en haalden samen ruim 10,7 miljoen euro (1,2 miljoen meer dan vorig jaar) op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. Vooral door een sterke stijging in de online verkoop van loten brak 2021 alle eerdere verkooprecords, zo stelt de organisatie.

De Grote Clubactie is inmiddels de grootste fondsenwervende actie in Nederland voor het verenigingsleven. Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs.

 

Deel dit artikel: