Bomenkap en snoeiwerkzaamheden langs bermen Ring West, Oost en Noord

nieuws

De provincie laat in januari en februari groenonderhoud uitvoeren in de bermen van de noordelijke, oostelijke en westelijke ringweg. Tijdens de klus worden geen wegen afgesloten.

Van 3 januari tot en met vrijdag 11 februari worden dode en slechte bomen gekapt, bosjes en struiken uitgedund en nieuwe bomen geplant. Verder snoeit de provincie bomen en struiken rondom de vangrails, straatverlichting, verkeerslichten, bewegwijzering en geluidschermen. De wegen blijven tijdens de klus gewoon open. Wel zijn afritten mogelijk voor korte tijd gestremd en geldt een lagere maximumsnelheid in de buurt van de werkzaamheden.

De vrijstaande bomen die de provincie kapt, worden vervangen door nieuwe bomen. Bij de afrit van de oostelijke ringweg richting de Eemshavenweg (ter hoogte van Hornbach) staan veel dode essen. Die maken plaats voor nieuwe bomen. Ook op andere plekken langs de N46 en N370 staan dode en zieke bomen. Die worden na het kappen niet vervangen, omdat ze tussen andere gezonde bomen staan.