Arjen Robben jeugdtrainer bij Be Quick 1887: ‘Gaaf om hem in de organisatie te hebben’

sport
Foto: Joris van Tweel

Oud-international Arjen Robben wordt jeugdtrainer bij Be Quick 1887. Robben gaat het O-14 elftal, waar zijn zoon Luka speelt, onder zijn hoede nemen.

Beide zoons van Robben voetballen bij Be Quick en daarom is vader Robben regelmatig op de Esserberg aanwezig. Zo kwam het balletje aan het rollen. “Hij gaf al eerder trainingen bij ons aan de onderbouw”, vertelt Benjamin Sietsma, technisch manager van de Groninger club. “Hij trainde ook af en toe de O-14. Doordat de trainer van O-14 naar O-15 gaat wordt Robben vanaf januari de hoofdtrainer van O-14”.

“Be Quick heeft met Robben een wereldster in huis”, vervolgt Sietsma. “Onze trainers zijn allemaal gediplomeerd, maar Robben heeft bijna honderd interlands gespeeld. Hij brengt dingen die onze trainers niet kunnen brengen. Hij heeft heel veel praktijkervaring op hoog niveau en daar kunnen niet alleen de spelers, maar ook de trainers heel veel van leren. Zowel binnen als buiten het veld”.

Robben begon en beëindigde zijn profcarrière bij FC Groningen. De aanvaller speelde ook bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Hij heeft 96 interlands achter zijn naam. “Het is heel gaaf om hem in de organisatie te hebben”, besluit Sietsma.