Afgelopen week ruim zeven procent minder besmettingen in Groningen

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

Het aantal coronapatiënten in Groningen is in de afgelopen week met 7,5 procent gedaald ten opzichte van het aantal in de week ervoor. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM rond het coronavirus. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalde.

In totaal raakten in de afgelopen week 2.387 Groningers besmet met het coronavirus. Tien Groningers werden in de afgelopen week opgenomen in een ziekenhuis vanwege corona. Eén Groninger kwam om het leven door een besmetting met het coronavirus.

Afgelopen week werden landelijk 84.398 positieve testuitslagen gemeld. Dat zijn er 11 procent minder dan de week ervoor. In de afgelopen week zijn er 26 procent minder nieuwe patiënten met corona in het ziekenhuis opgenomen.

Volgens het RIVM wordt nu meer dan de helft van alle besmettingen in Nederland veroorzaakt door de omikron-variant van het coronavirus. Het Rijksinstituut verwacht dat de snellere verspreiding van deze variant de komende tijd tot extra besmettingen en ziekenhuisopnames gaat leiden.