Zeven schrijvers en kunstenaars genomineerd voor Hendrik de Vriesstipendium

nieuws
Foto: CBK Groningen

Trudy Oosterhuis, Marnix Sixma, Davey Smand, Jessie Tam, Leonard Witte, Ivo Smit en Maartje Terpstra zijn dit jaar genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium van dit jaar. Dat maakte de gemeente Groningen maandagochtend bekend.

De genomineerden werden door een vakjury geselecteerd uit 17 aanmeldingen. In totaal nomineerde de jury vijf kunstenaars voor het stipendium voor beeldende kunst en twee voor de prijs voor literatuur. De jury roemt de kwaliteit van de portfolio van de genomineerde kunstenaars en de originaliteit en uitbundigheid van hun plannen. Bij de inzendingen voor Literatuur viel de jury vooral de variëteit aan verschillende uitingsvormen op.

De jury bestaat dit jaar uit Barend van Heusden, Bart Nijstad, Chantalla Pleiter, Lejo Siepe, Sandra van Voorst en voorzitter Agnes Winter. De genomineerden maken bovenop het stipendium van 6.000 euro kans op een publieksprijs van duizend euro. Begin december kan er online gestemd worden. De genomineerde met de meeste stemmen ontvangt deze publieksprijs.

Op zaterdag 11 december maakt wethouder Cultuur Berndt Benjamins de door de jury gekozen winnaars bekend bij Kunstpunt Groningen.