RIVM telt 44 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 157 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 44 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 22.576 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 22.532. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 44 nieuwe besmettingen ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 54,43 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Renswoude nu op de eerste plaats met 1.377,7 nieuw gemelde positieve testen. Reimerswaal, 1.315,4, en Urk, 1.283,8, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 157 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Westerkwartier gaat het om 26 nieuwe gevallen, Het Hogeland 19, Midden-Groningen 17, Westerwolde 14, Eemsdelta 11, Stadskanaal 10, Veendam 7, Oldambt 5 en Pekela 4. In de provincie werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld, wel twee ziekenhuisopnames. Het betreft twee inwoners van de gemeente Eemsdelta. Daarnaast worden met terugwerekende kracht twee ziekenhuisopnames op vrijdag gemeld, waarbij het gaat om inwoners van de gemeente Westerkwartier.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 11.954 personen positief getest. Dat aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 9.397,29 staat. In de ziekenhuizen werden 194 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 26 nieuwe opnames. In totaal liggen nu 1.399 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 49 meer in vergelijking met vrijdag en 357 meer in vergelijking met zeven dagen geleden, waarvan 288 op de IC liggen. Voorts werden bij het RIVM 36 nieuwe sterfgevallen gemeld.