Politie geeft Floreshuis en Floresplein weer vrij: ‘Niets aan de hand’. (update)

nieuws
Foto: Brandweer Groningen

Het Floresplein in de Korrewegwijk is donderdagochtend rond tien uur deels afgezet ter hoogte van het Floreshuis en de AH supermarkt. Er zou sprake zijn van een mogelijk onveilige situatie. Uiteindelijk was er niets aan de hand.

Woordvoerder Anne Kok van de politie zegt dat er een melding is binnengekomen over een mogelijk onveilige situatie. Rond die tijd was er ook een burgernetmelding bij dezelfde locatie, waarin sprake was van een zoektocht naar een man die in de richting van de Soerabajastraat rende. De man zou in het Floreshuis een koffer achtergelaten hebben.

“We kregen een melding van een oplettende burger”, aldus Kok. “Die nemen we altijd serieus. Er zou een koffer zijn achter gelaten, maar dat bleek niets te zijn. Er was ook iemand gezien, die heeft zich ook gemeld. Maar die bleek er niets mee te maken hebben”.

De politie heeft het Floreshuis en omgeving inmiddels weer vrijgegeven.