OMT: alle vormen van onderwijs moeten open blijven

nieuws
Foto: Sergé Technau via WikiMedia Commons (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Het Outbreak Management Team wil de scholen en universiteiten openhouden. Dat melden ingewijden in diverse media over het spoedberaad van donderdag tussen het OMT en het kabinet.

Het team wil dat alle onderwijs, van laag tot hoog, uitgezonderd wordt van nieuwe harde lockdownregels van het kabinet. Demissionair premier Mark Rutte maakt vrijdag bekend of die regels er komen. Scholen vormen een flinke besmettingsbron, maar experts en politici vinden dat de sluiting van scholen zo lang mogelijk voorkomen moeten worden vanwege het grote belang van het onderwijs en het welzijn van kinderen en jongeren.

Volgens Minister De Jonge lijken harde maatregelen echter onvermijdelijk, gezien de snelle toename van het aantal coronapatiënten. Daardoor hebben ziekenhuizen het zó druk gekregen dat ze een deel van de planbare zorg moeten uitstellen.

Deel dit artikel: