Leerlingen Mytylschool krijgen werkervaring op nieuw Werkplein

nieuws

Wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs heeft woensdag het Werkplein bij de PJF Mytylschool in Haren geopend. Daarnaast ondertekende zij een overeenkomst tussen de school en de gemeente Groningen.

Het Werkplein stelt leerlingen van het speciaal onderwijs in staat om ervaring op te doen met opdrachten voor reguliere bedrijven. Te denken valt bijvoorbeeld aan het oppompen van ballen voor FC Groningen, post sorteren en bezorgen voor Cycloon Post en klussen voor Jumbo. Zo werken leerlingen op school in een realistische omgeving en ontwikkelen zij goede werknemersvaardigheden.

In de samenwerkingsovereenkomst spreken de gemeente en de Mytylschool met elkaar af dat de gemeente ruimte biedt voor leerlingen om in beschut of betaald werk aan de slag te gaan. De gemeente doet dit vanuit leer-werkbedrijf Iederz. Zo hebben de leerlingen een perspectief tijdens én na school. Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en maakt de stap naar de arbeidsmarkt kleiner.