Inzamelingsactie om personeel IC en SEH Martini Ziekenhuis betere powernaps te bezorgen

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

Om het zorgpersoneel op de IC’s en de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis tijdens deze drukke periode een steuntje in de rug te geven, is de Stichting Vrienden Martini Ziekenhuis een inzamelingsactie gestart om relax- en massagestoelen te kunnen kopen voor ziekenhuispersoneel met nachtdiensten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat nachtwerk lichamelijke klachten teweeg kan brengen en een verstoring geeft van lichamelijke functies, zo stelt de stichting: “Daarom is de wens om relaxstoelen met massagefunctie ter beschikking te stellen aan de medewerkers op de IC en de Spoedeisende Hulp”, aldus Iepie Plagge, Manager Zorg IC. “Powernaps verhogen het concentratievermogen en de mate van alertheid. Daarnaast verbetert het ook de geheugenfunctie waardoor informatie beter wordt onthouden en neemt het stressniveau af na het doen van een powernap.”

Daarnaast wordt een project gestart, gericht op het aanbieden van gezonde ‘nachtvoeding’.  Plagge: “In de nachturen functioneert het lichaam anders dan overdag: zo werkt o.a. de spijsvertering trager. Het is daarom belangrijk om faciliteiten in te zetten die wetenschappelijk hun waarde hebben laten zien.”

Volgens de Vrienden van het UMCG zijn de relaxstoelen niet alleen bedoeld voor de medewerkers. De stichting wil ook relaxstoelen beschikbaar stellen voor patiënten en bezoekers.

De inzamelingsactie is hier te vinden.

Deel dit artikel: